eBay is een geweldige plek om spullen te verkopen en een van deze dingen is juwelen. In dit artikel zal ik tips met je delen om prachtige foto’s van juwelen te maken, zodat je een hoop kopers krijgt.

 

Probeer zo dichtbij mogelijk te komen

Gebruik de macrofunctie op je camera. Lees de handleiding van je camera om uit te vinden hoe je close-ups kan maken met de macrolens of macro functie instelling.

Ik gebruik een Kodak Easy Share Z612 digitale camera met auto-focus en een hoop andere automatische functies. Experimenteer met alle functies van je camera, zodat je precies weet hoe ze je moet gebruiken. Volg simpelweg de instructies in de handleiding en maak oefenfoto’s terwijl je de verschillende functies en instellingen gebruikt. Oefening baart kunst.

Je kan vandaag de dag met camera’s duizenden foto’s maken om te leren hoe je een camera gebruikt en ze vervolgens allemaal verwijderen met de formatteren functie. Misschien maak je zelfs per ongeluk een geweldige foto. Je weet het nooit als je niet probeert.

Juwelen op eBay verkopen is makkelijk als je leert hoe je op de juiste manier macrofoto’s moet maken.

 

Gebruik altijd een model om te laten zien hoe het voorwerp er uitziet wanneer deze gedragen wordt

Aangezien je meestal maar een deel van het lichaam fotografeert is het niet heel belangrijk om een knap model te hebben. De huid van je model (dit kan een familielid of vriend(in) zijn) moet echter wel volledig schoon en gaaf zijn, aangezien onzuiverheden af zullen leiden. Als je juwelen voor kinderen verkoopt, probeer dan ook een kind als model te gebruiken.

Om ringen en armbanden te fotograferen moet je ervoor zorgen dat je een goed gemanicuurde hand gebruikt en een pose die de pracht van de juwelen niet beïnvloedt.

Gebruik vleiend zacht licht voor modellen en wanneer mogelijk software voor fotobewerking om vlekken te verwijderen en kleur te verhogen en hoogtepunten te verlichten. De standaard fotobewerking software die met Windows meegeleverd wordt is een goede plek om te leren hoe je met simpele bewerkingstools om kan gaan. Het is uiteraard niet erg uitgebreid en ik raad zeker aan om professionele software aan te schaffen. Leren hoe je foto’s moet bewerken kan uiteindelijk ook een lucratieve hobby of zelfs baan worden.

Een goed gratis programma is GIMP (GNU Image Manipulation Program), wat een open source programma is. Zodra je de software gedownload en geïnstalleerd hebt, raad ik aan om het programma te openen en de hulpbestanden te bestuderen. De makkelijkste manier om te leren hoe je foto’s goed kan bewerken is de helpbestanden gebruiken die meegeleverd worden met het programma en natuurlijk een hoop blijven oefenen. Wees niet bang om fouten te maken, je kan altijd overnieuw beginnen.

Juwelen fotograferen

 

Gebruik verschillende hoeken, achtergronden en afmetingen

Gebruik in andere woorden zoveel mogelijk foto’s. Hoe meer foto’s je maakt van een voorwerp, hoe makkelijker de koper een keuze kan maken. Bespaar nooit op foto’s. Onthoud het gezegde: “Een foto is duizend woorden waard”.

Experimenteer met je tools voor fotobewerking. Maak er een gewoonte van om altijd ‘opslaan als’ te gebruiken, in plaats van ‘opslaan’. Dit zal ervoor zorgen dat het origineel altijd beschikbaar is om meer mee te spelen.

Vergeet de knop ‘ongedaan maken’ ook niet. Dit is mogelijk de belangrijkste knop van elk bewerkingsprogramma en je kan het ook in bijna alle software vinden. Als je iets fout doet, klik op ongedaan maken en je fout wordt direct hersteld of tot de laatste keer dat je hebt opgeslagen.