Laten we eerlijk zijn. Als we een willekeurige selectie van smartphones van een willekeurige groep mensen zouden bekijken en de Photos app opstarten, dan is de kans groot dat de galerij volzit met selfies die gedeeld zijn op sociale media websites, zoals Facebook of Instagram. Om eerlijk te zijn is daar niks mis mee, alleen dat smartphone fabrikanten zoals Apple het niet bepaald makkelijk maken om foto’s van jezelf te maken met een hand, vooral bij grotere apparaten zoals de iPhone 6s Plus. Wat we je nu zullen vertellen is mogelijk niet iets nieuws voor sommige personen, maar een hoop mensen weten niet dat je je EarPods kan gebruiken als een controller voor maken van foto’s. Ongelofelijk nietwaar?

De sluiterknop van de camera op de iPhone bevindt zich op zo’n locatie dat het erg moeilijk is om de smartphone vast te houden in een hand, je legendarisch glimlach te creëren en meteen in een keer op de sluiterknop te drukken. Je kan de op hardware gebaseerde volumeknoppen aan de zijkant gebruiken om een foto te maken, maar dit kan soms net zo moeilijk of vervelend zijn om te bereiken, wat vaak resulteert in bewogen foto’s. De bedrade oordopjes van Apple bieden echter redding.

Als je er over nadenkt, dan is het eigenlijk erg logisch. Apple biedt namelijk standaard de mogelijkheid om de volumeknoppen op een iPhone te gebruiken om foto’s te maken. Wanneer je de EarPods verbonden hebt met je smartphone, dan kan je met de kleine afstandsbediening die verbonden is met de kabel het volume van je muziek of telefoongesprek verhogen over verlagen. Dit betekent dat dezelfde volumeknoppen op de oordopjes de functionaliteit van de hardware volumeknoppen op de telefoon nabootsen in de Camera app. De lengte van de kabel is uiteraard het limiet, dus je moet nog steeds een beetje intelligent te werk gaan met de plaatsing van je apparaat om die perfecte selfie te krijgen. Maar je krijgt in ieder geval meer flexibiliteit dan wanneer je het met een gestrekte arm doet.

Wist je ook dat je deze functionaliteit ook toe kan passen met een Bluetooth koptelefoon? Elk compatibel model met volumebesturingen geeft je de vrijheid om je telefoon binnen bereik te plaatsen en de sluiterknop van de camera op afstand te activeren. Wanneer je de volumeknop ingedrukt houdt, dan kan je burst foto’s maken, net als dat je met de sluiterknop van je smartphone doet. Heb je een iPad of iPod Touch? Geen probleem, het werkt op precies dezelfde manier.

Foto's maken oordopjes iPhone

Als je dit nog niet wist, dan hopen we dat hier nu van zal profiteren om geweldige selfies te maken. Uiteraard heeft de iPhone 7 geen EarPods meer, aangezien de koptelefoon aansluiting vervangen is door een lighting kabel. Zoals gezegd werkt deze functionaliteit echter ook met Bluetooth hoofdtelefoons die compatibel zijn. De Apple AirPods (de draadloze vervangers van de EarPods) bieden deze functionaliteit echter jammer genoeg niet.