Je hebt een geweldige locatie voor je trouwerij gevonden en nu ben je op zoek naar de beste manier om deze speciale gebeurtenis vast te leggen. Waarom overweeg je niet om een drone te gebruiken? Deze kleine ‘vliegtuigen’ zijn de nieuwste trend voor trouwerijen en zijn mogelijk precies wat je nodig hebt voor unieke en prachtige video’s en foto’s om terug te kijken. Alhoewel we enorme fans zijn van de geautomatiseerde modellen, kan je de fotografie beter overlaten aan een professioneel (die zowel kan vliegen en professionele foto’s kan maken). In dit artikel zullen we de belangrijkste punten bespreken die je moet overwegen wanneer je onder andere een drone wilt gebruiken om je trouwerij vast te leggen.

 

Drones kunnen storend zijn

Drones zijn niet stil. Ze hebben propellers en motoren en deze maken lawaai. Het laatste wat je wilt is het luide gezoem van een drone terwijl jullie de trouwgeloften met elkaar delen. Laat je video-/fotograaf weten dat je geen drone wilt hebben tijdens de ceremonie.

 

Drone fotografie is vaak een extra kostenpost

Foto’s en video’s met een drone zijn vaak een aanvulling op de standaard foto’s en als je een beperkt budget hebt voor fotografie, dan moeten jullie er goed over nadenken of dit wel of niet iets voor jullie is.

 

Niet elke locatie is geschikt voor drones

Uiteraard is niet elke locatie veilig om met de beste drone te vliegen. Locaties die direct afvallen zijn trouwerijen in gebouwen of tenten plaatsvinden en gebieden met een hoop hoge bomen. Drones worden ook lang niet op alle locaties gedoogd, dus zorg ervoor dat je dit ter sprake brengt op de locatie.

 

Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om foto’s te maken

Het neemt tijd om prachtige luchtfoto’s en –video’s te maken en je moet strategisch zijn. Drones zullen ongetwijfeld de aandacht trekken/afleiden, dus het beste is om foto’s en video’s te maken tijdens het eten/drinken, wanneer de gasten rondlopen en met elkaar praten.

 

Drones kunnen niet vliegen wanneer het slecht weer is

Ja, ze zijn elektronisch en nee, ze zijn niet waterbestendig. Als er neerslag is tijdens de trouwerij, dan zullen de drones niet de lucht in gaan.

 

Sterke wind zal drones aan de grond houden

Nog een klimaatzorg waar je geen controle over hebt: drones kunnen niet vliegen tijdens sterke wind. Als de bestuurder van de drone het als onveilig acht, dan gaat het helaas niet door. Het laatste wat je wilt natuurlijk is dat een drone uit de lucht valt en mogelijk een van je gasten verwond. Dat zou het hele feestje verpesten. Drones kunnen alleen gebruikt worden wanneer het weer goed is en er niet te veel wind staat.

 

Verzekering is een goed idee

Met een robot in de lucht kunnen er soms onverwachte dingen gebeuren. Een droneverzekering zal verwondingen en schade dekken. Sommige locaties zullen mogelijk ook eisen dat je verzekerd bent wanneer je een drone gebruikt, dus het is een goed idee om dit van tevoren uit te zoeken.

 

Controleer van tevoren of je een vergunning nodig hebt

Op sommige locaties moet je een vergunning hebben om er met een drone te kunnen vliegen. Het neemt tijd in beslag voordat je een vergunning hebt en het kost geld. Zorg ervoor dat je de bestuurder van je drone hierom vraagt. Op sommige locaties is het ook verboden om te vliegen met een drone. Dit zijn allemaal dingen die je van tevoren uit moet zoeken. In nationale parken zijn drones trouwens (bijna) nooit toegestaan.

 

Een professionele bestuurder is erg belangrijk

Misschien kan je met een drone vliegen, maar dat betekent niet dat je ook mooie foto’s en video’s kan maken met een drone. Als je hier geen vertrouwen in hebt, laat dit dan over aan een professional.

Drone fotografie trouwerij tips

 

De mogelijkheden zullen een erg speciaal fotoalbum maken

Niets kan vergeleken worden met de soort opnames en foto’s die je kan bereiken met een drone. Je kan de hele locatie in een shot krijgen, alle blije gasten en misschien zelfs een adembenemende zonsondergang. Drones onthullen landschappen, spectaculaire vergezichten en geven je een veel krachtiger gevoel van schaal.